Tää on Ruovesi – Mikä lintu?

Luova maalainen, Anna Häyrynen avaa Ruoveden kunnan tunnukseksi muodostuneen linnun tarinaa.

Sain kuvittavana graafisena suunnittelijana herkullisen tilaisuuden visualisoida Ruoveden kunnan strategia vuonna 2017, kun uutta strategiaa suunniteltiin. Strategiatyöpajojen tuloksia lähdimme tuoreen kunnan kehityspäällikkö Sirkku Mäkelän kanssa sovittelemaan erilaisiin strategian kuvauksen malleihin.

Puu muotona tuntui toimivimmalta metsäiseen kuntaan. Puun oksille ripottelin strategian keskeiset teemat. Tyyliksi valitsin simppelin ja yksinkertaisen, tekstisisältöä oli luvassa kuitenkin kohtuullisesti, vaikka strategia pyrittiinkin tiivistämään napakkaan muotoon. Värimaailman perustin kunnan graafisen ohjeiston väreihin mutta lisäsin muutamia raikkaita metsäisiä sävyjä. Värien halusin viestivän kunnan pirteästä, mahdollistavasta asenteesta ja tekemisen meiningistä.

Puuhun luontevasti istuivat asukkaiksi lintu ja sen asumukseksi pönttö, jossa lämmin sydämen muotoinen oviaukko. Käsin piirretyt yksityiskohdat ryydittivät ja tasapainottivat mukavasti puun muuten simppeliä muotokieltä. Linnun repliikiksi sopi mainiosti Kormukselta tilatun Ruovesi-kappaleen nimi Tää on Ruovesi!

Ruovesihän on vaikka mitä! Stategiatyönkin tuoksinassa useaan otteeseen nousi esille ajatus, että kerrotaan rohkeasti niistä Ruoveden hyvistä puolista, onnistumisista ja mahtavat luonnosta ja reippaista ihmisistä. Halusin linnun näyttävän esimerkkiä ja kannustavan positiiviseen viestintään.

Muista sinäkin kertoa onnistumisista Ruovedellä. #tääonruovesi