Kolme uutta palveluyrittäjää esittelyssä Ruovedeltä

Ruoveden palveluvalikoima vahvistui monipuolisilla kulttuuri ja kädentaitoalan palveluilla. Ruovesi palvelee haastatteli kolmea tänä keväänä aloittanutta palveluyrittäjää. Visuvedellä piipahdimme Ideoista Todeksi puodissa ja Ruoveden kirkonkylällä Kulman Kalleriassa ja Neulokossa haastattelemassa yrittäjänaisia.

Kuvassa vasemmalla Ideoista Todeksi Paula Saarela tutkii kierrätysaarteitaan.
Keskikuvassa Kirsi Lehto Kalleriassa ja oikealla Vuokko Hartikainen
kesätakin vetoketjun korjauspuuhissa.

Mistä idea omasta liikkeestä lähti?

Ideoista Todeksi puoti

– Se on ollut minulla ajatuksena siitä lähtien, kun perustin firman. Olisi ihana pitää pientä puotia. Sain kaikki palvelut saman katon alle, tuumi Paula Saarela Ideoista Todeksi puodissa. Hänen toiveenaan on ollut myös yhdistää useiden tekijöiden tuotteet saman katon alle. – Puoti on ollut vuosien haave, hän summailee.

Kulman Kalleria

– Oikeasti tämä lähti siitä, että tila vapautui ja pähkäilin miten tilan hyödyn maksimoisi ja mitä täältä paikkakunnalta puuttuu, pohtii Kulman Kallerian Kirsi Lehto. Erilaisia ideoita hänellä on vuosien varrella ollut mutta Kulman Kallerian idea kypsyi hänen omasta roolistaan mahdollistaa kulttuuripalveluja ja pyrkiä synnyttämään läpi vuoden pysyvää kulttuuritoimintaa.

Neulokko

– Tyttärelläni oli Ykkösputiikki aikanaan tässä Honkalantiellä ja minulla oli Tampereella ompelimo, muistelee Vuokko Hartikainen Neulokosta. – Lopetin ja lähdin ajamaan rekkaa, muistelee hän hymyssä suin.
– Minä pidän kaikesta työstä, hän lisää. Nyt oli aika jälleen kypsä omalle palveluyritykselle ja sopiva tila löytyi.

Puotien palvelut:

Ideoista Todeksi puodista löytyy Paula Saarelan omia intiaanikulttuureista ja perhosista inspiraationsa saaneita kädentaitotöitä. Hänen töitään yhdistää myös kierrätysteema vahvasti.

Paula Saarelan ideana oli myös yhdistää eri kädentaitajien töitä ja paikallisia tuotteita saman katon alle. Puodista löytyy tuotteita mm. Nuttunurinlta, Kristiina Keramiikkalta, Helvetin Porttilta, Hopuselta, Helmikalta, Riina Syrjältä sekä Visuveden vanhempainyhdistyksen t-paidat ja kassit, joilla voi tukea Visuveden koulun toimintaa.

Ideoista Todeksi puodissa on myös hyvät tilat monenlaisille kädentaitokursseille, tilausbrodeerauksille ja löytyypä kynsistudiokin.

Paula Saarelalla tavoitteena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka. Puodin takahuoneessa on sohvaryhmä ja tarjolla kahvia sekä teehullun Paulan teemaistiaisia.

Kulman Kalleria tarjoaa ennen kaikkea kädentaitajille oman tuotannon myyntinäyttelytilan.

Tekijät saavat vuokrata näyttelytilaa viikoittain tai pidempiä aikoja. Kalleria toimii myös alustana, sekä fyysisesti että sosiaalisen median kanavissa ja jatkossa myös verkkosivuilla, paikalliskulttuurin: kuvataiteen, teatterin, kotiseututyön, kirjallisuuden ja kädentaitojen tiedottamiseen ja esille nostamiseen. Kalleriassa on myös Kulttuurikioski. Ständi, johon vastaanotetaan yhdistysten ja yritysten painotiedotteita. Kulttuurikioski palvelee erityisesti sosiaalisen median ulkopuolella olevia kulttuurin kuluttajia.

Myös Kulman Kalleria kokoaan tiloihinsa erilaista kurssitoimintaa monipuolisesti eri kädentaidoista. Lisäksi Kalleriassa pyörii maksuttomia toimintaryhmiä, kuten jo käynnistynyt lukuryhmä.

Neulokon vaaterekeistä löytyy valmisvaatteita ja kirpputorin puolelta voi varata pöydän kuudeksi päiväksi kerrallaan. Ompelimo palvelee ennen kaikkea korjausompelulla: vetoketjut ommellaan ja lahkeet lyhennetään sopivan mittaisiksi.

Kankaita ja ompelutarvikkeita Vuokko lupaa pitää myynnissä sen mukaan mitä tarvitaan.

Myyntitilissä Neulokossa on myös muun muassa sukkia ja koristeltuja katuharjoja, ampiaispesiä sekä saunahuppu. – Maalattuja kiviä, kestorättejä, virkattuja tyynyjä ja koristetyynyjä, jatkaa Vuokko Hartikainen luetteloa.

Neulokosta löytyy myös Oriflame edustus sekä parin viikoin välein saa noutaa kananmunia ennakkoon tilattuna.

Mitä suunnitelmia uusilla palveluntarjoajilla on?

Ideoista Todeksi

Paula Saarela aikoo pyöräyttää kurssitoiminnan vielä alkujärjestelyjen jälkeen toden teolla käyntiin ja toivottaakin kiinnostuneet piipahtamaan vaikka kahville ja miettimään yhteistyökuvioita.

Kulman Kalleria aikoo levittäytyä ulos kesällä. Noitakäräjälauantaina ulkona voi tutustua lasihelmien tekoon. Ennen sitä 24. toukokuuta on luvassa Honkalantien palveluiden yhteinen Kesäkeikaus. – Sellaista ei ole koskaan ollut tässä pihalla, iloitse Kirsi.

Kirsi Lehto lupailee myös Ideoista Todeksi pitämää unisiepparikurssia sekä muita kädentaitojen kursseja. Verkkosivutkin ovat tulossa. Ryhmätoimintaideoiden kanssa Kirsi lupaa olla koko ajan kuulolla.

Neulokkossakin valmistaudutaan jo Kesäkeikaukseen tulevana perjantaina.
– Hyviä tarjouksia ja vähän uusia vaatteita ja puseroita tulossa, lupailee Vuokko.

– Tähän tarttis keksiä jotain, mietiskelee Vuokko vielä yhtä huonetta Neulokon tiloissa. – Hyvä paikka tämä on, hän summailee kokonaisuutta. – Kesällä pidän viiteen asti auki!