Tää on rohkeaa! Tää on luovaa!

Mikä on Tää on Rohkeaa! Tää on luovaa!  -tapahtuma?

Mitä tarvitaan jos halutaan pysyä kehityksessä mukana ja olla edelläkävijöitä?
Rohkeutta, luovuutta ja yhteistyötä!

Voiko hulluilta kuulostavat yritysideat toteutua ja saako niistä kannattavaa liiketoimintaa?
Kyllä voi ja saa!

Voiko pieni kunta ja sen lukio olla nuoria kiinnostava paikka ja tarvitaanko näillä alueilla lukio- ja ammatillista koulutusta myös tulevaisuudessa?
Kyllä voi ja tarvitaan!

Ruoveden kunta toteuttaa yhteistyökumppaneidensa Saskyn, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n, Ruoveden 4H-yhdistyksen ja Luova maalainen kanssa Tää on Rohkeaa! Tää on luovaa! teematilaisuuden. Meillä on suuri ilo ja kunnia saada vieraaksemme yrittäjä, bisnesenkeli Peter Vesterbacka ja Lempäälän Ideaparkin perustaja, visionääri Toni Virkkunen sekä Saskyn koulutuskuntayhtymän johtaja Antti Lahti. Paikallista rohkeutta ja luovuutta edustavat Ruoveden 4H-yhdistyksen Ready4bisnes yritysideakilpailun nuoret ja yrittäjä Anna Häyrynen.

– Istuimme ystäväni kuntakehittäjäpersoona Mika Taipaluksen kanssa kahvilla ja kuulin hänen ajatuksestaan järjestää Vesterbacka-seminaari paikallista kehittämismeininkiä kehittelemään. Ruoveden kunnassa menossa oleva hyvä vire käänsi katseemme tapahtuman järjestämisestä täällä ja siitä se sitten lähti. Rehtorina odotan iltapäivältä hyviä, jännittäviä, rosoisia ja innostavia tarinoita uskalluksesta, erehdyksestä ja onnistumisesta eli yrittämisestä. Kukapa tietää, jos opiskelijoidemme ideat lähtevät tästä vielä suurempaan lentoon ja toteutukseen ja hyvä maineemme leviää edelleen, kertoo tapahtuman isä lukion rehtori Simo Sinervo.

Ruoveden lukiossa opiskelee vuosittain yli 100 opiskelijaa, joista puolet tulee Ruovedeltä ja puolet muualta Suomesta. Ruoveden lukion vetovoimatekijöitä ovat muun muassa e-sport linja, eläinlääketieteellinen linja ja tietenkin ratsastuslukio. Opiskelijaryhmät ovat pieniä, jonka vuoksi oppilailla on mahdollisuus saada myös yksilöllisempää opetusta. Lukio tarjoaa myös oppilaille kannettavan tietokoneen.

Toiminta Ruovedellä perustuu yhteistyöhön, yhteisöllisyyteen ja vahvoihin kumppanuuksiin. Tämä näkyy kaikessa yrittäjyydessä, opiskelussa ja kunnan toiminnassa. Niinpä tämäkin tilaisuus toteutetaan yhteistyössä koulutuskuntayhtymä Saskyn sekä paikallisten yritysten Pohjois-Hämeen puhelin, Luovamaalainen ja 4H-yhdistyksen kanssa, kertoo Ruoveden kunnan muutosjohtaja Heidi Tanhua.

Tää on rohkeaa! Tää on luovaa! -teemailtapäivä
2.12.2019 klo 12–16
Ruoveden LUKIO Kuruntie 6