Kirkonkylän kulttuurikävelyreitti – Poimi kulttuurimustikat!

Kesän ja syksyn 2020 aikana on kulttuurimatkailuhanke tuonut Ruoveden kirkonkylän kulttuurihistoriaa osaksi tämän päivän kylänäkymää.

Kulttuurimatkailijan näkökulmasta herkullisista kohteista, vanhoista kiinnostavista rakennuksista ja maisemasta muodostui luonnollinen polku läpi kirkonkylän. Polun varrelle sijoitettiin syksyn aikana viihtyisyyden lisäämiseksi penkkejä ja jäteastioita. Maisemaan ilmestyi myös infotauluja, jotka kertovat kirkonkylän värikkäästä historiasta.

Kirkonkylän kulttuurikävelykarttaan koottiin kiinnostavat kohteet. Kartassa viehättävät rakennukset ja niihin liittyvät tarinat saivat pääroolin.

Jokaisella infotaululla on sijoituspaikkansa mukaan oma teema. Taulujen paikat löytyvät kartassa ”mustikoina”. Infotaulut avaavat kohteiden kiehtovaa historiaa vielä tarkemmin.

– Nyt keväällä ekaa kertaa pysähdyin lueskelemaan infotaulua vesitorninmäellä, kertoo Teija Sukanen.
– Se istuu tosi kivasti sinne ja sen takana aukeavaan maisemaan. Talven aikana olinkin jo tutustunut muihin kyltteihin.
– Jos vieraiden kanssa kiertää nämä, niin on tullut pitäneeksi kattavan esitelmän Ruoveden historiasta, hän vielä lisää.

Infotaulujen lisäksi toukokuussa 2021 katukuvaan ilmestyy myös opasviittoja, jotka auttavat pysymään oikealla reitillä.

Kesäksi 2021 kulttuurimatkailukartta päivitettiin ja on nyt mukavasti taskuun sujahtavaa mallia. Kartat ovat noudettavissa kunnantalolta 5.6.2021 asti ja sen jälkeen kesällä Ruoveden kesämatkailunpisteistä Viljamakasiinista, Ritoniemen tuvasta ja Laivarannan makasiinista.