Vinhan Kirjakauppa Oy avasi ovensa Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2023

Ensimmäisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 23.4. Kirjan ja ruusun päivänä pieni sateen uhkakaan ei ollut haitannut innokkaita kirjakauppojen ystäviä. Vinhan Kirjakaupassa oli käynyt yli viisisataa vierailijaa. Iltapäivällä kirkastunut keväinen sää houkutteli monet paikalliset ja kesäasukkaat liikkeelle. Kaukaisimmat avajaispäivän vieraat saapuivat Helsingistä ja Turusta asti.

– Avajaisviikonloppu meni paremmin kuin odotimme, kertovat kirjakauppiaat Pasi Vainio ja Mikko Vartiainen.
– Nyt olo on onnellinen ja väsynyt, Vainio jatkaa.

Perinteinen, 120-vuotias kirjakauppa, Vinhan Kirjakauppa vaihtoi omistajaa vuonna 2022. Uudet kirjakauppiaat Pasi Vainio ja Mikko Vartiainen ovat vaalineet kirjakaupan historiaa ja huomioineet kirjakaupan uudessa konseptissa pitkän historian.

Aikaisemmin kirjakauppana toiminut myymälähuone jatkaa edelleen kirjakauppana. Muut tilat ovat saaneet uudet roolit. Alakerrassa on sekä galleria että antikvariaatti ja niiden lisäksi palvelee kahvila sekä terassi. Yläkerta tulee majoittamaan kesäisin matkailijoita ja talvisin residenssivieraita. Kellarikerroksesta löytyy mainio kirjakauppayllätys, sauna.

Kesällä kirjakauppa valtaa tapahtumin myös Vinhan takapihan. Kiinnostavaa ohjelmaa on luvassa pitkin kesää muun muassa kirjailijavieraita, jazz-konsertteja, puistojoogaa ja tietenkin lasten satutunteja! Heti vappuna on mahdollista tulle piknikille Vinhan puutarhaan.

Vinhan Kirjakaupalla on jo runsaasti yhteistyösuunnitelmia ja yksi merkittävimmistä tulee olemaan Lukeva Ruovesi -hanke, joka tulee kenties näkymään Ruovedentielläkin kesän aikana.

– Tämä on kuin Notting Hill, Vartiainen iloitsee.
– Kun aamulla siistin terassia niin kahvimukit kädessä huikkaamme huomenet muiden yrittäjien kanssa, hän valottaa keväisiä tunnelmia Ruovedentieltä.