Koko maan paras nousija

Kuluneella viikolla Tampereella Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa paljastettiin Elinkeinopoliittinen mittaristo –kyselyn tulokset. Kysely tehdään joka toinen vuosi ja siinä paikalliset yrittäjät saivat arvioida kotikuntansa elinkeinopolitiikka.

Ruovesi oli koko maan paras nousija.

Ruoveden arvosana on parantunut kahdessa vuodessa 1,46 yksikköä ollen nyt 6,82. Petrattavaa vielä siis riittää mutta suunta on oikea.

Ruoveden kunnan ja Yrittäjien yhdessä tekemisen meininki konkretisoitui hienosti ELPO-tuloksissa. Vasta valmistuneessa kuntastrategiassa yrittäjät on nostettu keihäänkärjeksi ja yhdessä tekeminen kuuluu myös strategian kantavasta lauseesta: ”Yhdessä Olemme Enemmän”.

Palkintoa noutamassa olivat kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan lisäksi kolme yrittäjää, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouni Neste, kunnan kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä ja Ruoveden Yrittäjien puheenjohtaja Teija Lindell.

Kirin takana oleviksi vaikuttimiksi nelikkö nosti pitkäjänteisen yhteistyön lisäksi vuorovaikuttamisen, positiivisen asenteen sekä yrittäjien arjen hyvä tuntemuksen. Pitkäjänteinen yhteistyön kehittäminen vaatii edelleen suunnitelmallisuutta ja yksittäisiäkin tekoja.

…se on ihan fakta, että yhdessä kaikkien yrittäjien ja kuntalaisten se on tehtävä.

Hienoa saavutusta kelpaa juhlistaa Yrittäjien Kevätkekkereissäkin. Sirkku Mäkelä malttaa tuoda palkinnon näytille yrittäjien kevätjuhliin.
– Pidän sitä sylissä koko ajan, hykertelee Mäkelä.

Kehityspäällikön tunnelmat lauantaina ovat edelleen erinomaiset, mutta katse on jo heti käännetty eteenpäin.

– Mietitään miten saada vuorovaikutusta lisää entisestään ja kehitetään toimintaa yrittäjiä palvelevaksi, summailee Mäkelä lauantaina viikon tapahtumia.

– Ruovedellä on oikeasti mahdollisuuksia. Mutta yksin ei kukaan kuntaa saa nousuun vaan se on ihan fakta, että yhdessä kaikkien yrittäjien ja kuntalaisten se on tehtävä, kannustaa Mäkelä vielä lopuksi.

Anna Häyrynen