Uusi puheenjohtaja paketoi pukinkonttiin lähipalveluja

Teija Lindell aloittaa Ruoveden Yrittäjät ry:n puheenjohtajana vuodenvaihteessa. Puheenjohtajan tehtävässä Lindellin tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta paikallisista palveluista.

– Näkyvyys on etenkin palveluja tarjoaville yrityksille tärkeä asia. Haluaisin edistää sitä, että ihmiset tietäisivät ja tuntisivat, mitä kaikkea Ruovedellä on tarjolla. Ja että palveluja löytyy myös muualta kuin kuntakeskuksesta, Lindell sanoo.

Lindell luotsaa yhdessä miehensä Mikko Lindellin kanssa Mäkelän Lomatupia, jonka Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry palkitsi kuluneena vuonna ansiokkaasta toiminnasta Vuoden Kellokkaana. Toiminta valtakunnallisessa yhdistyksessä on antanut kokeneille yrittäjille muun muassa arvokkaita kontakteja maaseutumatkailuyrittäjiin ympäri Suomea.

Ruovedellä matkailua on edistetty yrittäjien ja kunnan viranhaltijoiden yhteisillä kokoontumisilla. Lindellin mielestä halu panostaa matkailuun olisi voinut näkyä selvemmin myös kunnan uusien luottamushenkilöiden valinnassa.

– Olisin toivonut, että elinvoimalautakunnassa olisi ollut edes yksi matkailualan edustaja, koska matkailu on kuntastrategiankin mukainen painopistealue, Lindell sanoo.

Lähestyvän joulun valmisteluissa yrittäjien puheenjohtaja luottaa lähipalveluihin. Pukinkonttiin on pakattu muun muassa oman kylän yritysten lahjakortteja. Lindellin mielestä lähipalvelujen vahvuus on asiakaspalvelu.

– Varsinkin jos jotain isompaa on hankkimassa, niin läheltä saa ystävällisen, henkilökohtaisen palvelun lisäksi kotiinkuljetuksen ja asennuksen. Toimitus myös sujuu yleensä nopeasti.

Jouluhankintojen keskittäminen paikallisiin yrityksiin varmistaa lähilahjojen saatavuuden myös tulevina vuosina.

– Jos ei palveluja käytetä, on selvää, että ne loppuvat kokonaan tai siirtyvät muualle, Lindell toteaa.

Mikko Niininen

Teija Lindell haluaa ruovesiläisille yrityksille lisää näkyvyyttä. Puheenjohtajana aloittava Lindell on ollut Ruoveden Yrittäjien hallituksen jäsen vuodesta 2009.