Uudistunut ja tuttu Noitien Yö

Kesä kallistuu loppukiriin elokuun puolivälissä jo perinteeksi muodostuneessa Noitien Yössä. Samalle päiville on tähdätty totuttuun tapaan myös MTK:n järjestämä Elomarkkinat ja sopi päivään myös Noitien kymppikin. Noitien yön talkoissa oli tänä vuonna mukana tavanomaista suuremmalla panoksella myös Ruoveden kunta.

Lempeä kesäinen sää helli Noitien yön juhlijoita ja tunnelma oli ollut mainio.
— Meininki oli kiva. Ihmiset olivat hyvän tuulisia ja oli sopivasti ohjelmaa ja Peppi oli tosi hyvä, summaa Taina Nieminen Ruoveden kunnasta Noitien illan tapahtumia.

Myös kunnan kehittämispäällikkö Sirkku Mäkelä oli oikein tyytyväinen Noitien yön tapahtumiin ja tunnelmiin. Hänestä pikkunoidat olivat nasevan näköisiä ja lavalla nähtiin koukkuneniä, kissoja ja luutia, kuten kunnon noitameininkiin kuuluukin.

Uutena yllättäjänä Pihlapirtiltä löytyi nuorille suunnattu Overwitch -tapahtuma. Hauska tapahtumanimi juontaa Overwatch-pelistä, jota illan aikana pääsi pelaamaan. Haastetta antoi ammattipelaaja Baito eli Samuli Karppinen.

Baito valotti myös illan aikana ammattipelaajan arkea ja harjoittelua sekä hyvän fyysisen kunnon tärkeyttä myös e-sporturheilijoilla. Hän itse oli lukiolaisena ja ammattipelaajana rikkonut kätensä ja tietää siten mistä puhuu.

Saskyn vastasi Overwitch tapahtumassa luonnollisesti koneista ja peleistä, kunnan nuorisotoimi järjesti oheistapahtumaa Pihlapirtille, kuten kisaradan ja taidepajan ja Yrittäjät mahdollistivat Yhteisöllinen Ruovesi -avustuksen turvin tapahtumapaikan ja illan eväät sekä kasvomaalauksen. Sponsoreina mukana olivat myös PHPOY, OP Ruovesi ja K-Market.

Overwitch -tapahtuma markkinoi mukavasti myös lukion e-sport -linjan käynnistymistä tänä syksynä. Nuoria oli hyvin liikkeellä ja illalla Pihlapirtillä oli yli sata nuorta. Etsivä nuorisotyöntekijä Tuomas Kärki oli myös mukana oheistapahtumien järjestelyssä ja piti peli-iltaa onnistuneena.

Illan kruunasi perinteinen Yrittäjien sponsoroima ilotulitus. Kuuman ja kuivan kesän jälkeen meinasivat ilotulitteet jäädä käyttämättä, mutta juurikin lauantaina puolelta päivin päätyi metsäpalo ja ilotulitteet saatiin luvan kanssa taivaalle.

Hauskana kuriositeettina Noitien yö levittäytyi tänä vuonna myös Tarjanneveden laineille ja höyrylaivat pyörähtivät myös muun muassa Visuvedellä ilahduttamassa. Moni olikin napannut harvinaisesta yhteiskierroksesta valokuvia, joita myös me, jotka emme päässeet tapahtumaan osallistumaan pääsimme ihastelemaan.

Oletko itse käynyt katsomassa vaikkapa Instagramissa kuinka mainiolta, iloiselta ja kauniilta kunnalta Ruovesi näyttää? Voit vaikkapa googlata #ruovesi.

Anna Häyrynen
Kuva Sanna Makkonen