Ruoveden kylät investoivat valokuituverkkoihin

Paikallisen MTK:n ja Yrittäjät ry:n yhteinen hanke kokosi kylätoimijat yhteen: Ruoveden viisi kylää on jättänyt rahoitushakemuksensa valokuituhankkeista.
Hankkeiden yhteenlasketut kustannusarviot ovat yli 4,4 miljoona euroa. Kiinteistönomistajien liittymäsopimuksia on tässä vaiheessa allekirjoitettu yhteensä 513.

Valokuituhankkeiden taustalla ovat kyläyhdistykset ja seurat: Jäminkipohjan JÄMÄ ry, Muroleen Kylät ry, Tuuhosen kyläyhdistys ry, Visuveden kyläyhdistys ry, Väärinmajan maa- ja kotitalousseura ry. Yhdistykset lähtivät kovalla tahdolla ja innolla kartoittamaan tammikuussa 2017 kyliensä kiinteistönomistajien halukkuutta hankkia valokuituliittymä. Aikaa ei ollut tuhlattavaksi, sillä hankkeiden rahoitushakemukset oli jätettävä Pirkanmaan ELY-keskukseen 31.3.2017 mennessä.
Byrokratiaa tämänkaltainen investointi tietysti vaatii, mutta kyläaktiivit toimivat lannistumattoman määrätietoisesti.
MTK:n, yrittäjien ja kylien yhteisillä tapaamisilla lähdettiin purkamaan erilaisia kysymyksiä, joita muutaman kuukauden tiiviissä rutistuksessa tuli vastaan.
Valokuitusopimuksia ovat tehneet sekä vakituisesti Ruovedellä asuvat että kesäasukkaat, mukana myös merkittävä määrä alueella toimivia yrityksiä.

Mainitut hankkeet ovat toteutuessaan Ruovedelle mittava investointi, joista aikakirjoihin merkittäväksi jää ilman muuta myös maaseutukylien tekemä työ.

Hankkeissa mukana olevien kylien yhteystiedot löytyvät:
www.vaarinmaja.fi
www.visuvesi.fi
www.tuuhonen.fi
www.murole.fi
www.jaminkipohja.fi

Tiedotteesta lisätietoja antaa: Löydä läheltä ja näytöltä -hanke: p. 044 981 4346.